schrijver
Erik Karel de Vries (1965) won in 1987 de jongerenwedstrijd van het Amsterdamse Publiekstheater met de eenakter 'een reisgenoot'. Tussen 1990 en 2000 maakte hij diverse jeugdprogramma’s voor de VPRO- en IKON televisie. Zijn liefde voor het theater en vooral het locatietheater kon hij kwijt in diverse projecten door het hele land. Zo schreef hij het scheepswerfproject ‘Drijfkracht’ (‘05) over de crisisjaren in het West-Friese Langendijk. In hetzelfde jaar verscheen ‘Floris ‘der keerlen God’, waarmee een tour werd gemaakt langs historische locaties in Utrecht en Noord-Holland. In 2010 was hij als initiator, schrijver en dramaturg betrokken bij ‘De Vloek van Ravenstein’, een muziektheaterproject op vier locaties, dat in 2013 een vervolg kreeg met 'Elsa van Brabant'. In 2014 werkte hij als schrijver en regisseur aan de muziektheaterproductie ‘Ben Je Thuis Voor Het Donker’, die in februari 2014 te zien was in de stadsschouwburg van Nijmegen.
regisseur
Rob Beumer (1961) was acteur bij Theater Teneeter, NNT Groningen en Theater Artemis en werkte onder meer met Liesbeth Colthof, Johan Doesburg, Mathijs Rümke, Yolande Bertsch en Andrea Fiege. Sinds 2000 is hij freelancer in kunst, onderwijs en bedrijfsleven. Als docent Drama en Presentatietechniek was hij verbonden aan het VMBO Canisius en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Als trainingsacteur werkte hij in opdracht van onder andere Schouten en Nelissen, de Pompestichting, de Radboud universiteit en de gemeente Nijmegen. Hij was acteur bij Het Toneelhuis in Antwerpen en het Huis aan de Amstel en speelde onder regie van Lotte van den Berg in ‘Ik wil mezelf…’ en ‘Het Blauwe Uur’. Als regisseur was hij actief bij de Lindespelers in Nuenen, Regiotheater Land van Ravenstein (De Vloek van Ravenstein, Elsa van Brabant), Theatergroep Trammelant en theatervoorstellingen uitgevoerd door dak- en thuislozen in Nijmegen. Daarnaast schrijft hij voor film en theater.
vormgever
Mijntje van den Berk studeerde architectonische vormgeving aan de HKU (Utrecht) en werkt sinds 1995 als interieurarchitect en architectonisch ontwerper. Sinds 2013 heeft zij haar eigen ontwerpstudio voor (interieur-)architectuur: studio MIJNWERK. Ze groeide op in een kunstzinnig gezin met een grote liefde voor theater. Al op jonge leeftijd stond ze ook zelf op de planken bij het rondtrekkende theatergezelschap Trammelant. Sinds 1989 is zij actief als theatervormgever en kostuumontwerper. Ze ontwierp onder meer het decor van de voorstelling ‘Maar je bent er voor altijd’ van Meijnen & Couprie. In 2009 ontwierp en vervaardigde zij speciale rekwisieten voor de korte film ‘Albatros’. In 2012 en 2013 was zij verantwoordelijk voor het decorontwerp en de productie van de gruweltheaterprojecten ‘Een Schone Dood’ en ‘Het Duivelselixer’.
stichting meijnen en couprie
Elin Meijnen is secretaris van stichting Meijnen en Couprie. Deze stichting is in 2009 in het leven geroepen om bijzondere theatervoorstellingen te produceren en concerten te verzorgen. Het eerste project van de stichting bestond uit de muziektheatervoorstelling ‘Maar je bent er voor altijd’, dat veel lof oogstte in het hele land. Grand Guignol en gruweltheater spreekt bij velen tot de verbeelding. Wij hebben groot vertrouwen in het artistieke team De Vries, Beumer en Van den Berk en in de vele enthousiaste vrijwilligers die zij telkens aan zich weten te binden. We denken na het succes van 'Een Schone Dood' en 'Het Duivelselixer' wederom een brede belangstelling te trekken met 'Munsuko'