Een Schone Dood presenteert in samenwerking met Great Things een multimediale voorstelling naar de gelijknamige roman van Steffie van den Oord


item N1 televisie

trailer Great Things


Mariënburgkapel - Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Mariënburg 26, Nijmegen

 5, 6, 7, 13, 14, 19, 20, 21 en 26 mei 2017

 aanvang: 21.30 uur, zaal open: 21.15 uur


Spelers

Erik Loeffen, Maria Meijer, Babette de Beer, Peter van Rooij, Radboud de Groot, Neeltje Roos van de Burgt, Jan-Wieger van den Berg, Henk Brunsveld, Bert de Vries


Donderdag 1 december 1712:

hedenochtend is het levenloze lichaam van de Nijmeegse advocaat Huib Cock uit de Waal gevist. De man van wie wordt aangenomen dat hij de minnaar is van de vrouw van Huib Cock is opgepakt en heeft inmiddels bekend. Ook de vrouw van de advocaat is in hechtenis genomen. Tot dusver ontkent ze iets met de moord te maken te hebben. Indien noodzakelijk zal de rechtbank naar andere middelen grijpen om haar tot een bekentenis te dwingen.

In het Regionaal Archief liggen de liefdesbrieven van luitenant Behr aan Anna Vonk bovenop de map met processtukken van enkele maanden later. De hartstochtelijke woorden van Behr staan in schril contrast met de kille taal van de rechters. Het ging dan ook om moord op een collega van hen, Huib Cock.              Dit onrecht mocht niet onbestraft blijven.

script: Erik Karel de Vries

regie: Rob Beumer

vormgeving: Mijntje van den Berk

video & sound art: Joep Grootings


lichtontwerp: Frans Schilte

livestream: Tom van Klingeren

productie: Erik Karel de Vries, Mijntje van den Berk, José van de CoolwijkDeze productie wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
De video livestream is financieel mogelijk gemaakt door Verleden Verbeeld, dat initiatieven ondersteunt in het zichtbaar en beleefbaar maken van het Nijmeegs erfgoed.

 
Instagram