Theaterworkshop gruweltheater

In februari 2016 gaan we opnieuw een viertal gruweltheaterworkshops organiseren.
De workshops vinden plaats op een weekenddag in februari tussen 12.00 uur en 17.30 uur en zijn geschikt voor alle theaterliefhebbers vanaf 13 jaar die hun horizon willen verbreden.

Nieuw!

De workshop heeft dit jaar een geheel nieuwe opzet. Het eindresultaat is hetzelfde: een zelfgemaakte bloedstollende theaterscene met een gruwelijke afloop. WAT GAAN WE DOEN?

 

Kies een wapen

Aan het begin van de dag kiest iedere cursist zijn eigen moordwapen en de manier waarop het gebruikt zal worden. We bieden diverse wapens en/of effecten aan, allemaal even gruwelijk.

Schrijf een scene

De schrijfcursus start met het definiëren van de dader en het slachtoffer en de reden waarom ze elkaars pad kruisen. De scene bestaat uit een confrontatie, waarbij je leert de spanning op te voeren door een juiste dosering van tekst en handeling. Hierbij is de kunst van het weglaten vaak doorslaggevend.

Maak levensechte wonden en effecten

In de grimeercursus krijgen de cursisten gedemonstreerd hoe ze levensechte wonden en effecten bij elkaar op het lichaam kunnen aanbrengen. Ook worden daders en slachtoffers geprepareerd met de verwondingen die in de zelfgeschreven scenes aan bod komen.

Speel je eigen scene

We gaan de vloer op. De zelfgeschreven scenes vormen de basis voor een cursus acteren in het genre gruweltheater. Er is veel aandacht voor het kleine, subtiele spel, waarbij tempo en timing allesbepalend is. We werken toe naar de onvermijdelijke gruwelijke afloop van de scene. Je medecursisten zijn getuigen.


Biertje voor de schrik?!

We sluiten de middag af met een borrel en een goed gesprek. Daders en slachtoffers kunnen elkaar weer in de armen sluiten. Het is voorbij. Daar moet op gedronken worden.

Op heterdaad betrapt!

Als herinnering aan de workshop krijgt iedere cursist een foto, waarop hij/zij als dader of slachtoffer te bewonderen is.Cursusleiders
Rob Beumer
Duncan Barfuss
Erik Karel de Vries


Organisatie
Mijntje van den Berk

Data
zat 20 febr: 12.00-17.30 uur

zon 21 febr: 12.00-17.30 uur

zat 27 febr: 12.00-17.30 uur

zon 28 febr: 12.00-17.30 uur

Kosten

€ 35,00. Dit is inclusief koffie of thee gedurende de hele dag en ter afsluiting een borrel met hapjes. Het bedrag kan worden overgemaakt op banknr.:

NL07 SNSB 0898 7978 61

t.n.v. Stichting Meijnen en Couprie, Ravenstein o.v.v. 'workshop'.

 
Instagram